Szitanyomás, póló nyomás
Céges póló egy pizza áráért 2013-ban is! PDF Nyomtatás E-mail

Cégünknél mindig kitalálunk valamit, amitől ügyfeleinknek jobb lesz. Ez a mostani akciós ajánlatunk is ilyen!

  • 100 db fehér Gildan póló egyszínű grafikával egy oldalt nyomva A/4-es méretig: 590 Ft/db
  • 100 db fehér Gildan póló egyszínű grafikával két oldalt nyomva A/4-es méretig: 660 Ft/db
  • 100 db fehér Gildan póló két színű grafikával egy oldalt nyomva A/4-es méretig: 690 Ft/db
  • 100 db fehér Gildan póló két színű grafikával két oldalt nyomva A/4-es méretig: 880 Ft/db
  • 100 db színes Gildan póló egyszínű grafikával egy oldalt nyomva A/4-es méretig: 710 Ft/db
  • 100 db színes Gildan póló egyszínű grafikával két oldalt nyomva A/4-es méretig: 890 Ft/db
  • 100 db színes Gildan póló két színű grafikával egy oldalt nyomva A/4-es méretig: 990 Ft/db
  • 100 db színes Gildan póló két színű grafikával két oldalt nyomva A/4-es méretig: 1100 Ft/db

 

100 db felett: -5% kedvezmény

200 db felett: -10% kedvezmény

100 db alatt: +10% felár

Hívj MOST: 06-20-951-0000 Rostás Zsolt

A grafikát Ön adja, a sablonkészítést és a postaköltséget mi álljuk!


Bővebben...
 
Szitanyomás PDF Nyomtatás E-mail

A szitanyomás, filmnyomás elsősorban az alábbi nyomathordozókra alkalmaz-ható: Textil: póló, esernyő, sapka, táska, szatyor, bőrönd, pénztárca stb. Papír: autóillatosító, névkártya, céges papír, meghívó, papírszatyor stb. Műanyag:Fém: előlap. öntapadós matrica,  vonalzó, CD, CD-R, DVD, DVD-R, stb.


nik_7549
nik_7549
nik_7553
nik_7553
nik_7558
nik_7558
nik_7559
nik_7559


A szitanyomás rövid leírása:

SzitanyomásA szitanyomó eljárás keretre feszített, finom szövésű szitaszöveten megfelelő eljárással létrehozott sablonon keresztül, festéknyomással végzett nyomtatás. A szitanyomó technikát évszázadokkal ezelőtt keleten a japánok és a kínaiak már alkalmazták.

Emberi hajszálból készített szövedék felhasználásával, textíliákat  díszítettek. Az eljárást 1930 táján kezdték el újra alkalmazni a művészetekben és az iparban. A nyomósablo-nokat, vagy szitanyomó formákat keretre kifeszített finomszövésű szitaszövetre kézzel, vagy fotomechanikus eljárással készítik. A szitanyomó keret anyaga fa, vagy fém. A nyomósablon elkészülte után,  befogószerkezettel nyomtató asztalba fogják be a nyomtatáshoz.


A szitanyomás felhasználási területei
:

Természetesen szitanyomási technikával is lehet-séges a többszínű nyomtatás. Ami igazán fontossá tette a szitanyomást, mint eljárást, az a sokoldalú felhasználhatóság, mellyel ideális kiegészítője a többi nyomdai technikának. A szitanyomás lényeges tulajdonsága, eltérően az offszet és a többi eljárástól, a nyomtatott festékréteg vastagsága: a nyomat kiemelkedik a hordozó felületéről. Hasz-nálható bármilyen festékkel, szinte bármilyen anyagú felületre (textil, fém, üveg, kerámia, műa-nyag, karton, fa, szövet). Szitanyomással megoldható a nyomtatás enyhén görbült felületekre is. A különösen vastag festékréteg felhordása lehetővé teszi, hogy akár vékony vonalas rajzot nyomtassunk fehér festékkel fekete alapra, és a nyomat tökéletesen fedő hatású lesz. Ezt az eredményt csak a szitanyomással lehet elérni.


Mennyibe is kerül?

Kérjen árajánlatot! »»


Vagy hívjon bennünket
Skype-on ingyen!

Skype Me™!A szitanyomás története
:

SzitanyomásA szitanyomás feltalálójáról semmit, a szitanyomás kialakulásáról pedig csak keveset tudunk. Annyi azonban megállapítható, hogy Kínában és Japánban már évszázadokkal ezelőtt alkalmazták ezt a technikát. A formát fakeretre feszített emberi hajból, majd később selyemszálból készült szita alkotta a ráragasztott rizspapírból kivágott sablonból. Az így készült formáról kisebb példányszámban többnyire textil-nyomathordozóra nyomtattak. A szitanyomást tehát régi időkben is alkalmazták és felhasználták a művészien festett textíliák előállításához.

Ezután a szitanyomás némileg feledésbe merült, és Európában csak a XIX. században támadt fel újra a textiliparban, ahol is filmnyomtatásnak nevezték el. A lyoni selyemipar alkalmazta elsősorban a filmnyomtatást, vagyis a szitanyomást a selyem nyomtatására, díszítésére. A közelmúlt éveiben a gépesítése és az automatizálás nagymértékben fejlődő eljárássá tette a szitanyomtatást, amely így jogosan került negyedikként a korábban ismert három fő nyomtatási eljárás mellé.

A szitanyomásban a nyomóforma, azaz a nyomósablon hordozója egy szövet, ami egy finom szövésű szitaszövet, amelyet feszesen a formakeretre rögzítenek. A szitaszövet nyitott szemrendszerű. A forma nyomatmentes részeit a szitán sablon fedi, azaz be van csukva, hogy a festék ne tudjon áthatolni rajta, míg a nyomatképet hordozó részei nyitottak, így a festék könnyedén átfolyik. A szitanyomás során a festéket egy kissé ferdén elhelyezkedő festéklehúzó kés nyomja dörzsölő-kenő mozgással a szitaszövet nyitott részén keresztül a nyomtatandó anyagra.

Szitanyomással elsősorban olyan szitanyomatokat lehet előállítani, amelyek a többi eljárással csak nehezen vagy egyáltalán nem állíthatók elő. Szitanyomtatással lehetséges egy- és többszínű plakátok, feliratok előállítása különböző anyagokra, akár világító festékekkel is. Közlekedési jelzőlámpák, rádió- és műszerskálák, óraszámlapok, tapéták, valamint vakírás nyomtatására sem jelent nehézséget. A textiliparban fény- és mosásálló dekorációs ruhaanyagokat, valamint sálakat, terítőket nyomtatnak. Ugyanígy alkalmazzák a szitanyomást üvegpalackok, poharak feliratozására is. Mivel a szitanyomás nem helyhez kötött, felhasználható ládák, csomagolások, kirakatüvegek, szállító gépkocsik feliratozására is. A különösen vastag festékréteg felhordása teszi lehetővé, hogy vékony vonalas rajzot nyomtassanak fehér festékkel fekete papírra, és a nyomat, egyetlen nyomtatási művelet útján is teljesen fedőhatású lesz, ami a többi nyomtatási eljárással nem megoldható.

A nyomatkép plasztikus hatású, így a szitanyomtatást a könyvkötészetben vászon és műanyag borítású könyvtáblák nyomtatására is alkalmazzák.

Sok más területen is alkalmazható a szitanyomtatás, így pl. különböző készülékek gyengeáramú áramköri elemeit összekötő vezetékek nyomtatása elektromosan vezető festékkel, nyomtatott áramkörök előállítása rezezett felületű műanyag lemezen vagy előrajzolása, hűtőrendszerek csőkígyójának előállítása alumíniumlemezre való nyomtatással stb.

Kisebb példányszámok (10-500 példány) nyomtatása különböző anyagokra szitanyomással gazdaságos. A gyorsjáratú szitanyomógépekkel azonban többi nyomtatási eljáráshoz hasonlóan csak a nagy példányszámok nyomtatása gazdaságos. A szitanyomtatási eljárás célja nem más nyomtatási eljárások kiszorítása, hanem hézagpótló feladat betöltése és a kisebb, valamint egészen kicsi példányszámok előállítási költségeinek csökkentése. Figyelemreméltó még a nyomóforma elkészítéséhez és a nyomtatáshoz szükséges viszonylag rövid idő.

A szitanyomtatás hátránya a nyomat viszonylag hosszú száradási ideje. A vastag festékréteg következtében a friss nyomatok nem rakhatók egymásra. Ennek következménye a viszonylag nagyobb helyigény a nyomatok szárításához. A gyorsan száradó festékekkel azonban a száradási idő lényegesen lerövidíthető.

(Bartha Tamás: Nyomdai enciklopédia II.)

Szitanyomás, textilnyomás, pólónyomás